tirsdag 8. april 2008

Best og Pest

Da var jeg endelig klar med min best og pest. Kunne hatt maaaaange pest-bilder, det ble jeg smertelig klar over da jeg begynte å tenke på denne utfordringen... Og det hjalp også på at vi fikk uventet søndagsbesøk av noen som ikke hadde vært her siden vi flyttet inn i november. Når folk har spurt oss om vi har kommet i orden, sier jeg jeg at jada, stort sett, men det er litt listing igjen på vaskerommet, og så må vi få ferdig minstemors rom. Not true!! Vi skulle ha gjort så mye mer!! Vi skulle ha ryddet (og malt) gjesterommet, syrommet mitt trenger også en omgang med organisering og rydding, og kjellerstua (som ble brukt som lager da vi holdt på å pusse opp vaskerommet) ser fortsatt ut som et lager med kartonger og møbler som fortsatt står pakket inn i plast. Så det var egentlig litt flaut å ta 'touren' med gjestene, for det er ikke så mye som skal til på de fleste av rommene... Men nå er jeg iallfall klar over det, og da kan jeg (kanskje) få gjort noe med det:-)
.
Så jeg begynner med best:
.

Kommoden fikk jeg av mamma for sikkert 15 år siden. Hun hadde kjøpt den på auksjon, og jeg syntes, og synes fortsatt, den er kjempefin. Det var omtrent ti lag med maling på den da jeg fikk den, og det tok over et år før alle lagene var fjernet. Begynte, gikk lei, fortsatte etter noen måneder og så videre... Men ble veldig fornøyd med resultatet, selv om jeg i det siste har lurt på om jeg skulle male den igjen. Tror den får være som den er...En annen best er det ubehandlede tregulvet i tredje etasje. Dette var kanskje det jeg falt for da vi var og så på dette huset. Det skal også sies at jeg så meg ut dette rommet som hobbyrom. Loftsrom med dette gulvet og stort takvindu som gjør at rommet blir utrolig lyst og koselig, gikk rett hjem hos meg, men fornuften (og kraftige innsigelser fra min mann) seiret. Dette måtte bli minstemors rom, og jeg måtte 'ta til takke med' hobbyrom i 1. etasje. Men det var slik det måtte bli, hvis ikke hadde storebror hatt soverom i 3. etasje, vi i 2., og minstemor i 1., og det går jo ikke!! Synes det er ille nok som det er å ha ungene i egen etasje!

Min siste best er denne:

Med denne tar det ganske nøyaktig 2 minutter å lage en kaffe mocca, som er min favoritt. Kaffemaskinen (hvis man kan kalle det det) lager både espresso og vanlig kaffe, og den er ferdig på null komma niks... Melkeskummeren ved siden av lager både steamet melk og skum, og er en nødvendighet for meg som ikke liker kaffe med melk, men melk med kaffe:-)

Så til pesten:


Dette er den berømte kjellerstua. Listene som skal opp på vaskerommet ligger fortsatt midt på gulvet, og kartonger og møbler og ting som skal på søpla ligger om hverandre. En annen pest på akkurat dette bildet er kirsebærlaminatet på gulvet. Hadde veeeeldig gjerne sett at det hadde en annen farge, men det er likevel ikke aktuelt å skifte det.

Må med glede legge til at samme dag som jeg tok dette bildet, kom mannen hjem og begynte å romstere der nede. Jeg hadde ikke nevnt best eller pest eller noen ting, og helt på eget initiativ begynte han å rydde!! Kanskje pesten blir besten snart!:-)

Dette er en pest fra minstemors rom. Vi rev ut en sovealkove som var satt opp her, men aldri i livet hadde vi trodd at de hadde lagt taket etter at de hadde satt opp alkoven, så nå har vi en nydelig glipe både i veggen og taket... Har vært litt fram og tilbake med hvordan vi skulle løse det, men vi tar nok den lettvinte løsningen og setter en bred list over.

Da vi rev ned alkoven (gjorde det samme på storebrors rom) sa alle vi var gale, alkovene var jo så fine, og tenk så gøy for barna!!! Vi er storfornøyde med at vi gjorde det, for det første blir det ganske varmt der oppe i 3. etasjen på sommeren, og vi har to varme barn. Det blir ikke akkurat kaldere om du skal ligge i 'et rom i rommet'. Og for det andre synes jeg det er veldig upraktisk med tanke på f. eks. skifting av sengetøy, og jeg tør ikke tenke på hvordan det ville vært hvis de kastet opp der inne, usj...:-(

Men, jeg ville bare vise en av fargene som tydeligvis har blitt brukt her en gang. Denne eplegrønne fargen synes jeg faktisk er kjempefin, og vurderte å bruke den på én av veggene. Vi fant også en lillafarge et par steder, men den var IKKE like fin!

Vel, det var best og pest fra meg, nå skal jeg ha en kaffe mocca!:-)

27 kommentarer:

h.espe sa...

"Best" var veldig fint, og "Pest" var ikke ille overhode....

Jeg ble utfordret av Lene, og funderer litt på hva jeg skal avsløre... :O)

Ha en fortsatt stålende uke ;O)

Min Verden sa...

Takk for titten :-) Jeg tenker sånn at pesten er forsåvidt greit når du akkurat har flytta dit! Jeg har bodd her jeg bor i snart 17 år og et par av rommene er verre enn det verste du viste frem. Det er uansett noe "dritt" å bo oppe i alt rotet. Kommode og gulv var kjempefint. Hanne

Livy sa...

Heisann!
Artig med best og pest! Den kommoden er jo bare helt skjønn!! Jeg hadde ikke ville malt den - den er jo råfin nå!!

Du har litt jobb forann deg med pesten skjønner jeg, men det kommer til å gå så fort når du/dere endelig kommer i gang!

Ha en fin tirsdag!
*Klem*

Bestefars Verksted. sa...

Så snodig at de hadde lagd sengen først,og så lagt taket......!! Nydelig gulv,og kommoden din hadde jeg gjerne overtatt....hihi...den var jo kjempefin ! Fine loppefunn,også,du var jammen heldig ;O) Kos deg ;O)

Tulipaner og krystaller sa...

Hei.
Besten din er kjempefin.Jeg er også glad i å male, og kjøpte nettopp et gammelt bord, som jeg skulle male hvitt. Men som deg tror jeg det skal få være som det er . Ihvertfall for en stund:-)Pesten din har nå potensiale til å bli en Best ser jeg. Fine vegger og vinduer. Og de nye barnerommene gleder jeg meg til å se ferdig:-)
Ønsker det er flott uke. Klem.

h.espe sa...

Ja, den "pesten" du... Forstår hva du mener, men du har iallfall et helt hus..! For oss som bor i leilighet, med desto mindre plass, burde det være lover som tilsa at "roterom" ikke er tillatt... Jeg trenger jo så sårt plassen, men akk - hva skjer... På ekstrarommet "tårner" det seg opp. Ja, ja - er jo bare å ta seg selv i nakken det, noe godt må det jo komme ut av "pesten" også... Kanskje ta en liten ryddeøkt nå, eller forresten, kanskje fotografere først... hi, hi :O)

Ha en herlig kveld!!

Mrs.J sa...

for en skjønn kommode!den var kjempeflott! tenk deg godt om før du tar malerkosten fatt. Den var virkelig flott! Kos deg med moccaen.. Har du prøvd hvit mocca forresten? nyyyydelig! :)

Ann-Cathrin sa...

så fin kommode, og er jo ekstra stas når man har lagt ned arbeidsinnsats i det selv:) Jeg har et speil, som egentlig var et gammelt vindu som jeg fjernet mange lag maling og pusset, den setter jeg kjempepris på. Men var nok endel mer jobb med kommoden ja;) Ha en fortsatt fin kveld:)

Hulda sa...

Syns nå ikke at det var så mye pest her da, men. :) Litt blir det jo alltid, hos alle. Veldig flott den kommoden, den har du hatt mye arbeid med. Må se om jeg kan få tak i slikt stoff fra panduro. :)

Tulipaner og krystaller sa...

Takk igjen. Gleder meg:-) klem Marit.

Miss.T sa...

Flott kommode !! Den kjellerstuen blir nok best snart.. eg synes det e så fint med malt panel.. så tror det kan bli en best det og : )
men kjenner godt til at ting tar tid å få gjort ja !!

Ha en fin kveld : )

Anonym sa...

nydelig kommode du viser. Kan tenke meg du har jobbet en del med å få fjernet malingen fra den ja.
Så gøy at du fant så mye fint på loppemarkedet på lørdag. Jeg ergret meg grønn på lørdag over ikke å kunne være der selv :) den vispen var jo så koselig. Minner meg om mormor og de åtte ungene. (ho hadde jo SÅ lyst på en hjulvisp)Satser på det blir flere loppemarkeder i nærheten i nærmeste fremtid. Det er jo tia for sånnt :) klems Miriam

Ann Helen sa...

Kjempefin kommode! Og gulv - sånne ønsker jeg meg også!

Ikke dårlig til å være pest dette, altså! Og den eplegrønne fargen var knallfin:)

Anonym sa...

Godt å lese bloggen til noen som fulgte med i norsktimene på skolen! Jeg irriterer meg nemlig over alt det dårlige språket og de manglende grammatikkunnskapene hos bloggerne jeg er innom.Det ser ut som de lærer feilene av hverandre.Bra at det finnes unntak!Hilsen Toril.

Anita sa...

Virkelig ting med potensiale med et par enkle håndgrep;o) Bestene dine er kjempe best!! Gleder meg til å se når dere blir FERDIG med pestene! Nå skal jeg til byen å kjøpe stoff! Klem!

Bo med Lena sa...

Hi..hi..så godt å se kjellerstuen deres. Den ser helt lik ut som vår!! Bortsett fra at vår bare er murvegger og gulv og etter x-antall ganger på "dynga" skal vi igang med å pusse den opp nå. Men først må vaskerommet bli helt ferdig. Det går i snegletempo.

Ellers må jeg bare få takke for utrolig koselige ord på siste innlegg! Jeg blir så glad når noen sier dette. Det var ganske tøft å hoppe av jobb-karusellen og våge å satse på det jeg alltid har drømt om, og da er det ekstra hyggelig å få tilbakemeldinger på at man har valgt riktig:)

Ønsker deg en super onsdag!

frk. vims sa...

fine bester! :) og pestene var da slettes ikke så ille!
Skjønner godt at dere har tatt bort sovealkovene, jeg tror jeg kunne fått klaus inni der en varm sommernatt.

her har det begynt å snø nå :( har ikke hatt snø hele vinteren, og plutselig begynner det å snø både titt og ofte når vi har passert midten av mars. dårlig gjort!!

i køben er det meldt drittvær...så jeg er litt bekymret.. men det får gå som det går. jeg skal bli gift uansett!! ;)

ha en fin dag! og jeg kunne godt tenkt meg en mocca jeg også ;)

Lene sa...

Nå fikk jeg lyst på kaffe mocca.... Har ønsket meg kaffe maskin i flere år, men det kommer stadig nye og viktigere ting som må prioriteres først. Men det er jo lov å drømme.... Var så gøy å se kjellerstuen din, vi har også en kjellerstue som ser slik ut. Og vi har bodd her siden juli 07. Holder på å pusse opp hele huset, og da havner stadig nye esker med skrot og rot i kjelleren. Da er det godt å vite at det ikke bare er jeg som har det slik... Ha en fin dag!

Hilsen fra landet sa...

Men rommet har jo potensiale, og enig i at den eplegrønne fargen var litt søt,- iallefall som elementer - kanskje litt mye av det gode om det skulle vært overalt. Sååå nydelig kommode med sjel da...

Bo med Lena sa...

Ser dere har gjort en grundigere rom med vaskerommet enn vi har. Jeg har malt alle vegger (=mur) og de utenpåleiggende rørene. og rå skal vi legge belegg på gulvet...etter mye fram og tilbake. Nå holder vi på å bygge en benkt som vi skal flislegge.

Selv om mye kunne vært gjort grundigere blir det 10 ganger bedre enn det det var:) Også er det et rom jeg helst ikke vil være så lenge i av gangen:)) Mannen min vasker nemlig klærne her i huset (han ga opp meg og overtok selv) mens jeg bretter! Så så lurt er det å streike:)

Lena :)

janne - kathrine sa...

Slike alkover kan jo være veldig spennende for barna å ha, men er helt enig i at sengetøyskiftingen blir plundrete :-) Dessuten tar jo en slik alkove veldig mye plass i rommet. Om rommet er gedigent så har nok ikke det så mye å si, men det er jo ikke alle som er velsignet med enorme rom...
Blir spennende å se det ferdige resultatet!

Bo med Lena sa...

Ta det helt med ro...han er ikke så heroisk som han høres ut. Men vasking av klær er han god på! Også er han veldig handy! Men ellers er det jeg som tar resten av vaskingen og ryddingen(!!). Vi har kort og godt en tradisjonell fordeling (bortsett fra klesvasken), og det er helt greit. Han truer riktignok med at jeg må begynne å måke snø nå som jeg har blitt så god på å mekke snøfreser:))

mali-mo sa...

Best var jo flott! Den kommoden var så fin syns jeg, og så mye arbeid du har lagt ned i den. Har en kommoden jeg har jobbbet meg gjennom noen lag med maling på jeg også og er SÅ glad i den! Pest var ikke rare greiene syns jeg, hehe. Du skulle se mine! Hos deg er det bare en liten arbeidsinnsats som du skrev, så er det pent&prydelig der også. Perfekt for en regnværsdag! Ha en fin kveld!

Anonym sa...

Takk for hyggelig kommentar på siden min. Siden eg ikkje har så mange besøkende endå blir overlykelig hver gang eg får en kommentar :) Siden eg nettopp blitt bitt av bloggbasillen, har eg pløyd gjennom de flese interiørbloggene eg har kommet over (også din). Så utrolig mykje fint rundt om. Blir kjempe inspirert!!
Stikk gjerne innom meg igjen:)
Mvh Hege

ChatrinesLiving sa...

Heihei!
"besten" kaffemaskina likte jeg godt, tror jeg kommer å tar en melk med kaffe hos deg i dag:)
Komoden var kjempefin, å etter alt strevet er det vel ikke vært male den (igjen...)
Pesten... slett ikke ille det! Det er mye mindre rot i din kjellerstue, enn hva det er i mine 3 boder... Men pyttsann, det blir vel ryddig en vakker dag;)
Ha en finfin dag!
Klem fra chatrine:)

Randi sa...

Hei.
Her har jeg ikke vært før. Kom hit via Hulda. Du har jo en utrolig flott blogg.!! masse fin du viser frem her.

Jeg skal på ebay og kjøpe meg greengate stoff og kopper ser jeg..:))

Linker til deg jeg.:)

Ha en flott dag.

Cathrines blogg sa...

Så koselig blog du har. Jeg kommer nok til å titte innom her ja :o)God helg!