onsdag 28. mai 2008

Litt av hvert på en onsdag!

Her har det gått i ett i det siste, og det har blitt lite tid til blogging. Men nå skal jeg ikke jobbe før neste torsdag, og innen den tid må jeg vel få oppdatert meg litt...:-)


Jeg så noe fint her om dagen:-) Inne på bloggen Dans på roser hadde Kathrin heklet en nydelig kopi av et Noa Noa-skjerf. Så nydelig at jeg måtte spørre om hun heklet på bestilling. Hun gjorde det, men hun sa også at jeg kunne få oppskriften hvis jeg ville hekle selv. Jeg har jo kun heklet blomster og picôt-kanter tidligere, med Garnstudios hekleskole trygt plassert ved siden av meg, men så tenkte jeg at skitt au, dette kan liksågodt bli mitt første hekleprosjekt! Så nå er jeg i gang, og jeg synes faktisk det er kjempegøy:-) Så langt har jeg bare heklet en halvmeter med halvstaver, så utfordringene kommer nok etterhvert, skal bare hekle en halvmeter til først...Sånn ser det ut foreløpig, gå inn på bloggen til Kathrin for å se hvordan det skal bli når det er ferdig:-)


Så har jeg et spørsmål til alle dere som faktisk kan hekle. Hvordan får jeg til denne kanten her:Denne rosa kanten har jeg tenkt å hekle rundt ei lue jeg har strikket, men jeg får det ikke til. Har prøvd å gå inn på Garnstudio også, for å finne et eller annet med samme kant, men jeg finner ingenting. Den kan da ikke være sååå vanskelig, eller??? Håper noen kan hjelpe med en oppskrift:-)

Ellers har jeg fått en utfordring av Evas lille verden, Sol og bolig og Trønderpia. Den lyder som følger:

"Pick up the nearest book.Open on page 123.Find the fifth sentence.Post the next three sentences.Tag five people, and acknowledge who tagged you."

Når sant skal sies, er det lenge siden jeg har lest en bok nå, og jeg måtte tenke meg litt om for å finne nærmeste bok. Men jeg kom på at jeg hadde sett en av 'Sydenbøkene' mine for ikke lenge siden, og det er altså denne:


Baby blues av Katie Agnew. En Sydenbok er en billig, 'easy reading'-bok i pocket-utgave jeg har med meg til syden. De er perfekte til å slappe av med på stranda eller ved bassenget, og så kan man bare dumpe dem når man drar hjem igjen hvis man ikke har plass i kofferten.

Og setningene er:

"Selvfølgelig har jeg ikke lyst på henne. Jeg er gift med deg. Rachel, nå har du gått fra vettet, du har da aldri vært den sjalu typen?"

Til opplysning må jeg si at dette er ikke en legeroman eller noe sånt altså, kunne nesten høres sånn ut...:-) Heller en bok i samme sjanger som Bridget Jones, småvittig og lettlest:-) Synes slike bøker er kjempemorsomme, og har lest mange av Marian Keyes. Ellers er krim en favoritt, og har veldig sansen for Unni Lindell.

Sender utfordringen videre til alle som vil ta den:-)Til sist har jeg blitt med i Interiør Gave Alongen og fått en hemmelig venn!!:-) Dette er første runden min, og jeg synes jo det er veldig spennende:-)
.

Temaet er Franske Sommerfølelser, og selv om jeg liker den franske landstilen kjempegodt er den langt fra gjennomgående i vårt hus.:-) Derfor forteller jeg heller litt om hva jeg liker, og det er faktisk veldig mye forskjellig. Jeg liker sink, fattigmannssølv og fil de fer. Jeg liker også tekstiler med prikker, striper og ruter, men også (små)blomstret stoff, så lenge blomstene ikke blir for dominerende. Lin og blonder er jeg også glad i. Men så liker jeg i tillegg den enkle designen til bl.a. Rosendahl, og av og til sterke farger og mønster. Rødt er en detaljfarge jeg ofte faller tilbake på, og jeg synes det er veldig fint når f.eks. Green Gate legger kun én stripe med rødt øverst på en ellers blå/hvitstripet kopp. Maileg'er, kurver, kasser og flotte blomster er også favoritter hos meg, og sjokolade er en av mine laster:-)

Dette er bare noe av det jeg liker, og jeg er ellers lett å glede!:-) Liker godt å bli overrasket med ting jeg ikke visste jeg verken likte eller ønsket meg også!

15 kommentarer:

h.espe sa...

Go' morgen!
Så flott skjerf du har begynt på! Var akkurat inn på bloggen til Kathrine, og det var helt nydelig.

Begynnelsen er allfall veldig bra Borghild, så da fullfører du nok verket helt upåklanderlig også...:o)

Strålende torsdag til deg!

Klem Hildegunn :O)

Evami sa...

For et fantastisk lekkert skjerf du holder på å hekle:)

Det kommer helt sikkert til å bli en favoritt... Hadde jeg begynt så hadde det nok vært fullt av hull...

Mens andre kan nyte godværet i dag,skal jeg være inne og bake.. SØnnen til kjæresten min fyller 16 og det må jo feires med brask og bram og huset fullta v familie og venner:)

Ha en flott torsdag og håper været er like fantastisk hos deg som hos oss:) Klem Eva

Randi sa...

Hei sann!!

Du det skjerfet var jo bare nydelig. Har du muligheten til og sende mønstret, dette skulle jeg gjerne prøvd meg på.

Ja jeg er også med på Interiør gave alongen.....kjempespennende hver gang...både og få og gi.
Den kanten er veldig enkel og få til. Du hekler 5 eller 6 staver i annenhver fastmaske...da blir det vifte form.

Ha en strålende fin solskinns dag.

Klem

silje-sin sa...

Hei:) Skjerfet ser ut til å bli kjempeflott, og så flink du er, som får det så bra til selv om du ikke har så mye erfaring med hekling! Jeg er helt håpløs med håndarbeid dessverre... Til høsten begynner jeg å jobbe nattevakter igjen, og derfor burde jeg lære meg å hekle, tenk så mange ting jeg kunne produsert da:) Vi får se hva jeg får til:) Nå skal jeg ut å male levegg (igjen..) men måtte bare ta en liten runde på bloggene først! Ha en strålende dag:) klem fra silje.

Anitas hus sa...

Nydelig skjerf du skal hekle. Hekler pent gjør du også, ser slett ikke ut som noen nybegynner dette her;)
Gleder meg til å se det ferdig.

Ha en deilig fri periode!
Klem:O)

Anita sa...

Skjerfet ser så flott ut!! Jeg er fedig med mine lapper så nå skal jeg inn på skjerf siden og myse litt;o) Fine bilder for tips til vennen!! Ha en flott ukeslutt!

Tante Mimmi sa...

ÅÅ, no vart eg freista til å prøve!:) Eg har orginalen i ei skuffe..! Men eg er som deg- kantar og blomar! Vil anbefale ei gamal bok "Hekling som hobby" Schibsted frå 78. Eg fann den i bokhylla til svigermor! Mange mange kantar, ruter og blomar!
Fretex, eller ei "gamal" bokhylle!!;) Lukke til med prosjektet!

Tante Mimmi sa...

psst! Vart så ivrig når eg la att kommentar! Takk for titten! Håpar det er greit eg linkar deg!:)

Magdalena sa...

skjønnt skjerf... du er så flink til alt mulig..
og skjønne bilder du har lagnt ut!
tenker du er lett å glede, koselig innleg!;O)

h.espe sa...

Da er det nok samme sjablon som jeg har brukt, jeg kjøpte iallfall min på Panduro. Du kan se puten min litt bedre om du går inn på "etiketter" og ser under sjablonmaling.

Herlig kveld videre!

Klem :o)

Jill sa...

Nyydelig skjerf!!!
Har du mulighet til å legge ut mønsteret?
Kan desverre ikke hjelpe deg med heklekanten som du viser frem, så avansert hekling kan jeg ikke :-0
Jeg ser du liker mye av det samme som jeg gjør ;-) Lykke til med din hemmelige gavevenn :-)
Håper det er OK at jeg linker til deg?

Bente sa...

Heisan:)

Så flink du er til å hekle:)Elsker Noa Noa ,så kan tenke meg at dette blir fint:)

Gratulerer med dagen til jenta de:)
Det var så fint dekket....og dette soverommet hennes er jo bare sååå vakkert! Så flink du er:)

Ha en deilig dag:)Klem:)

Linda sa...

Hei Borghild!Den heklekanten;En omg.fastmasker.Neste omgang:Vifte med staver,tell stavene i vifta på jakka var det 6 el 7? hopp over 2 eller 3 fastmasker fra forgje omg,så en fasstmaske og så en stav-
vifte,fasstm og stavvifte,hele lua rundt.Du kan jo også gå innom garnbutikken nede på torget de hjelper deg sikkert.Eller spørr meg igjenn.God helg og lykke til.
Hilsen Linda:))

Evami sa...

Stakk bare innom for å ønske deg ei riktig god helg:)
Klem Eva

Hulda sa...

Her var det mye fint å se på. Nydelig skjerf du holder på med. Jeg kan dessverre ikke hekle, så kan ikke svare deg på det du lurte på her. Ønsker deg ei fin helg!