søndag 29. november 2009

Usedvanlig mange lys...

...i Blogglandia i kveld;) Vi kan jo ikke være noe dårligere her i huset, og har tent vårt første adventslys, vi også, i tillegg til alle de andre...


Årets adventslysestake ble et loppisfat, adventstall fra Bilka, og dalahester og granbar fra Notre Dame:) Enkelt og greit!


Dessuten ble jeg veldig inspirert av Åhlens-bildene på Nib her om dagen, og spesielt de rødstripete løperne. Hadde håpet å finne en duk til spisebordet med slike striper, men det hadde de dessverre ikke. Men en løper ble det:)


Dessuten har vi hatt litt juleverksted i dag. Vi hadde først en laaang morgen i senga (selv om minstemor var våken kl 0700), og så satt vi i pysjen og lagde perlehjerter etter frokost:)


Minstemor lagde et hjerte med røde perler (eller rosa om du ser dem med en rosa-elskende toårings øyne;)


Og storebror lagde et hvitt hjerte.


Og mor selv lagde det lille, nesten usynlige, hvite i midten:)

Etterpå dro vi til julemarkedet på Søgne Gamle Prestegård. Jeg har aldri vært der før, men det var et utrolig koselig marked, selv om vi nesten ikke kjøpte noen ting. Storebror hevdet også at det var kjempegøy, og ville ikke hjem igjen!! Jeg holdt på å dette av stolen (selv om jeg ikke satt på noen stol) for hver helg pleier han å deklarere høyt og tydelig at han IKKE vil i noen butikker den dagen;) Så da måtte jeg "love han" at vi skulle på julemarked (Designernes Julemarked på Festninga) neste helg også, uff så dumt!!;)


Det eneste vi kjøpte, var disse tre-armede lysene. Synes de er kjempefine, så det spørs om ikke de overlever jula;) Men jeg lurer litt på hvilke lysestaker de bør ha? Har prøvd med alle våre, men de blir liksom for høye alle sammen. Noen som har noen tips?

Ha en fortsatt fin første søndag i advent, alle sammen! Klem B:)

24 kommentarer:

Hulda sa...

Veldig koselig, og ikke minst flott hos deg, Borghild. Både med de fine lyktene og den flotte løperen på bordet. Kos deg videre!

Barbros lille atelier sa...

Så nydelige perlehjerter dere har laget! Det var en god ide!

Klem

HønePøne sa...

Her var det jammen mye fint! Både duken, hjertene og dalaheste var skjønne! For ikke å snakke om barna! :) Fikk litt Astrid Lindgren følelse av de nye lysene. Koselig! Men har ingen tips til lysestake.. Hva brukte de i bakkebygrenda skal tro...? :)
Ønsker deg en fin førjulstid!
Madeleine

Fru Fly * Heidi sa...

Så koselig det så ut hos dere. Nydelig pynt, både det som er kjøpt og laget. Ekstra koselig det som er laget selvfølgelig. Lyktene var superfine!♥ God natt, klem fra Heidi

Ingun sa...

Så koselig det var hos deg;-)

silje-sin sa...

Så fine bilder! Og så flotte hjerter, hvordan har dere laget de da? har dere formet hjerter av ståltråd selv? Så koselig med julemarked:) har dere fått pappaen i huset hjem nå? klem fra silje.

Myownhome sa...

Vad vackra bilder du visar!!
Det ser verkligen härligt juligt ut. :)

Trevlig vecka!
//Johanna

tempo.dk sa...

Det lyder som om I har haft en hyggelig 1. søndag i advent. Billederne er også meget fine og stemningsfulde. Ha en fin uge. Hilsen Bente

Fidus sa...

De hjertene- de var virkelig flotte! Koselig at det nærmer seg jul!

Kamille sa...

Nydelig det er hos deg! :)
Kos med juleverkstad.
Likte lyktene dine veldig godt.

Ha ein strålande veka!
Klem frå kamille

FlorasFrue sa...

Nydelige og inspirerende bilder!Jeg syns også at bildene fra Åhlens var kjempeinpirerende, og har sett etter ny duk :) fortsetter å lete og det blir garantert en tur på Åhlens på meg i løpet av uken :)
Ha en fin mandag!
Kjersti

MiaNostalgia sa...

Så koselige bilder og søte barn du har. Fine hjerter dere laget også.

Ønsker deg en fin uke.

Christine C sa...

Veldig koselig å gå fra blogg til blogg og se alle de fine adventsstakene nå. Din var kjempefin :) Og for noen nydelig hjerter dere har laget...herlig å lage julepynt sammen med barna. Ha en fin uke!

Livy sa...

Heisann!
Det høres ut som en superkoselig dag!!! Er så deilig når alle er fornøyde. Julemarked er kjempekoselig synes jeg, håper vi også får med oss et i løpet av desember.

Ønsker deg en fin start på den nye uken! Klem fra Livy

Fire Hjerter sa...

Koselige bilder. Og hjertene var jo kjempesøte. Veldig fine som dekorasjon.
Ha en flott uke.

Den gode feen sa...

Dette høyres ut som ein PERFEKT søndag! Måtte flire av storebrors ønsker om butikkfrie helger. Slik er det her i huset. Me vaksne må nesten avtale på engelsk kva me skal. Høyrer han snakk om butikk, så begynner maset om at han vil vere åleine heime, eller iallefall uansett ikkje i butikkar he he.

Nydelege bilder du viser :) kjempeklem frå Linda

Ingrid sa...

Så koselige hjerter dere har laget. Det var jo en god ide å gjøre det sånn... regner med dere har tredd perler på streng? Det må jeg prøve..
Mye julehygge hos dere! :)

Astrid Hemsydd sa...

Så koselige de hjertene var! Kjøpte du ferdige hjerter, eller har dere bøyd dem selv?

Janne sa...

Så søte! Både barn og perlehjerter:)
Sånne lys har jeg også lyst på, er så koselige i jula...
Klem, Janne

Bare Beppe sa...

Så flotte bilder, og nydelige små du har :) Gud, så mye fint du hadde laget til julemarkedet!!! Geder meg til å følte bloggbutikk evt. om du åpner det etterhvert :) Ønsker deg en god uke. Klem Beppe

Anka sa...

Da er det bare å benytte neste Søndag når du har storebror med på laget;) Kjeeempe søte hjerter! Så flinke dere er;)

Karen Klarbæk sa...

Lysene er jo "HELLIG 3 KONGERS LYS" og skal brændes 6. Januar til Hellig 3 kongers dag.
Min farmr lavede dem altid selv og de blev sat i stage og brændt 6. Januar.
Samme dag slår vi vore kagehuse i stykker og giver dem til fuglene.
Mon det kun er dansk tradition?

marie sa...

Slike perlehjerter er så kjekke å lage. Også tall fra Bilka. Jeg er veldig glad i Bilka når vi er i Danmark og har alltid med mye derfra.

ELIN sa...

Så koselige bilder, og flotte adventssysler. Ønsker dere en riktig fin dag. Klemmer fra Elin