lørdag 2. januar 2010

Barnas jul!


Jeg ser at det er mange bloggedamer som nå er ferdige med jula, men her i huset holder vi ut i noen dager til. Da vi var små, startet julehøytiden først kl 1700 på julaften, og 'feiringa' varte til trettende dag jul - av og til lenger;)
De siste årene har jeg nok blitt litt påvirket av de som starter julen tidligere, men jeg synes likevel det er koselig å strekke julefreden litt lenger enn til 1. nyttårsdag.
Derfor fortsetter juleinnleggene på min blogg, og her kommer et par glimt fra barnerommene. Minstemor fikk eget juletre i år, og pynt til treet dukket til stadighet opp i kalenderposen:)


Disse fargerike julestrømpene ble kjøpt på 70% på Kid i fjor, og har bare blitt brukt til pynt, det er jo måte på hvor mange kalendere ungene skal ha;)


Juletrepynt fra Aspegren ble kjøpt i København...


...og det samme ble et par slike glassfugler. Alt ble kjøpt på favorittbutikken Notre Dame.


Treet til minstemor ble altså hvitt!:) Jeg liker jo så mange stiler, og det kan jo av og til være et problem når jeg skal pynte rundt omkring. Derfor hadde vi en tradisjonell/gammeldags jul i hoveddelen av huset, og så kunne jeg leve ut 'rosadrømmen' på minstemors rom:)


Et par nye figurer fra Accessorize dukket også opp i kalenderen. Jeg burde kanskje gått og kjøpt noen til neste år allerede nå, de er sikkert på salg;)

Og så kommer vi til storebrors rom.

Han kjører litt tradisjonell jul iblandet turkis/sølv/sort. De oppmerksomme vil kanskje legge merke til at storebrors tre er litt mindre enn minstemors (jeg trodde selvfølgelig de var like store), og akkurat det falt ikke helt i smak hos vår førstefødte! Heldigvis ser han ut til å ha kommet over det nå;)


De turkise og sølvfargede julekulene kjøpte jeg på loppemarked i fjor, og jeg synes de er sååå fine!! Billige var de også;)


På storebrors rom finner vi hver jul disse to blånissene. De er knallfine, og storebror har fått dem av søskenbarnet mitt, som har strikket nissene selv. Hun er nemlig superflink til alt slags håndarbeid! Vi har nok begge arvet håndarbeidsinteressen fra bestemoren vår, men hun er bare 100 ganger flinkere enn meg, og har heller ingen problemer med pirkearbeid som heklede/strikkede duker osv. Der stopper nemlig min tålmodighet og kunnskap:)

Til slutt vil jeg ønske alle et riktig godt, nytt år!! Tusen takk for alle jule- og nyttårshilsener også! Jeg setter utrolig pris på dem, selv om jeg dessverre ikke alltid får lagt igjen hilsener tilbake! Håper alle koser seg den siste helga før hverdagen setter inn, det har vi iallfall tenkt å gjøre her i huset!! Klem B:)

17 kommentarer:

Anonym sa...

Heisann ♥

Godt Nytt År ...!

Fantastisk flott innlegg, mange
hjerlige blider, flotte farger
og god stemning ....!

Ha en fin første januar helg :)

klem
ann-christin
det hvite ♥

Fru Fly * Heidi sa...

Godt nyttår!

Og så mye fin julepynt du viser frem! Jeg er ikke lei andres pynt, bare min egen- så jeg er en av dem som har pakket sammen julen for denne gang. Men det er koselig å se din. Gleder meg til å følge deg og dine kreative sprell i 2010!
Klem Heidi

Linda sa...

Hei Borghild!Skjønne treer på barnas rom.Åååå,så flotte figurer på minstemors rom.
Her har vi også hjemmestrikte nisser,våre er fra svigermor.
Kos deg i det nye året.
Stor klem fra Linda :))

Janne sa...

Så heldige barna er som har egne trær på rommet sitt:) Og nydelig pynt! Kos dere med julen ennå noen dager, her ryker den dessverre ut nå i dag når vi skal forberede til visning over helga...
Godt nyttår, gleder meg til å følge deg gjennom bloggen i 2010:)
Klem

Guttemamma sa...

Hei hei og riktig godt nytt år til deg. Så fine ungenes rom er pyntet til jul,de har jammen en flink mamma!! OG jeg må ile inn til Marit,et sånt skilt mÅ jeg ha...:9
klem

Marias skriblerier sa...

Morsomme og fargerike julestrømper :) Godt nyttår til deg!

Hulda sa...

Så fint ungene har det til jul. Koselig med juletre på rommene. Fint pynta også. Her har jeg også hatt samme tradisjon som deg, skal iallefall ha julepynten ei uke til.

Barbros lille atelier sa...

Så heldige barn, som har fått hvert sitt juletre på rommet! Husker min bror og jeg hadde det da vi var liten, men det var mest fordi min mor ville slippe å ha all den hjemmelagde glanspapir juletrepynten på treet i stuen:-)

Ønsker deg et riktig godt nytt år, og gleder meg til å følge deg videre! Her er så masse herlig inspirasjon å hente!

Klem

PillePalle sa...

Hei og godt nyttår! Vi holder vi ut i noen dager til også vi :) Her er det vanlig å rydde julen borte ikke før 6. januar (hellige tre konger dag). Våren er da enda litt fjern, synes jeg. Ha en kjempefin helg! Hilsen fra Pillepalle

victoria (huset i byen) sa...

herlige bilder og masse flott julepynt...
Har det også sånn at jeg liker masse forskjellig julepynt så neste år får min lille frøken et juletre på rommet som kan bli fargerikt og flott, da det nede i stua er veldig enkelt med svart og krystall....
ha en flott nyttårs helg vidre
klem victoria

Pia sa...

Masse flotte bilder! Og nå fikk jeg vite hvor de kule figurene kom fra - Accessorize - jeg la merke til dem i forrige innlegg. Kjøper du dem i en nettbutikk?
Ha ei flott helg!

Marthe sa...

Helt enig med deg - her pyntes det ikke til jul før lille julaften, så da er det litt kjekt at den får stå litt lengre enn til rett over nyttår. Mannen plukka ned juletreet i dag da, det dryssa så fælt. Godt nytt år!

Klaffen sa...

Så kult! Hvert sitt rom med hver sin stil.. Ja huff hvorfor skulle han ha mindre tre? He he... Fine bilder av jule hjemme. Litt enig med deg. Men vi interiør gals begynner ofte så tidlig med jul - så vi må følge opp med tidlig vår?!?! har nå alt stående inne enda her.. vi lar det være litt til:) Ha en super lørdag. klem

Bournonville sa...

hej og godt nytår.

sikke en fin blog du har.
masser af fine ting at se og læse om.

-Sara

HønePøne sa...

Så fine barnerom!
Må være kjekt for barna å få egne juletrær på rommet. Jeg kommer aldri så langt, men barna pynter rommet sitt selv med den kassen med julepynt som jeg ikke bruker... ;)hihi..
Godt nytt år!
Gleder meg til å følge bloggen din i 2010, og få masse inspirasjon :)
Klem

Anka sa...

Hei på deg. Jeg husker så godt at jeg hadde juletre på rommet som liten. Pappa var da sveiser og han hadde laget egen liten juletrefot til meg og søster. Så var det ut i skogen å hugge hvert vårt lille juletre:) På treet var det masse pynt som vi fikk i pakkekalenderen og den pynten er nå på mitt tre. Det får meg altid til å tenke tilbake på barndommen min:) Det kommer sikkert dine barn til å gjøre også. Nyt den siste fridagen i morgen ør hverdagen begynner igjen. Kos.

Haust sa...

Eg er heller ikkje ferdig med jula heilt enno! Det er berre koseleg at juletreet får lyse opp det vintermørke huset vårt nokre dagar til...

Ynskjer deg og dine eit godt nytt år! :)