mandag 2. august 2010

Sikk Sakk og sommergave!

For et par måneder siden var jeg en av de heldige som fikk tilsendt en kopi av May B. Langhelles bok Sikk Sakk. Den er full av inspirasjon, og kan anbefales på det sterkeste:)

Jeg tenkte jeg skulle vente med å lage et innlegg om boken til jeg faktisk hadde sydd noe fra den, og nå har det altså skjedd.

Jeg har sydd to putetrekkjoler, og for de som synes det er litt kjedelig å klippe mønster, er kjolen genial. Man tar et putetrekk eller følger omtrentlige centimeter, lager en bue ved ermeåpningene, og så er alt klart til å sys - og da går det hele ganske så fort!

Dessuten er boka småvittig å lese også, og det samme er Mays blogg:) Jeg har det nemlig med å faktisk lese sybøker, ikke alle, men gjerne de med korte tekster på hver side, ikke de med skrift side opp og side ned - det gidder jeg ikke. Man kan nemlig plukke opp mange gode tips ved å lese litt og ikke bare se på bildene, og et av de aller beste tipsene jeg noensinne har fått med meg, er å skifte synål på symaskinen ofte - det hadde jeg aldri tenkt på, men jeg ser forskjellen i ettertid.

Jeg har sydd et par shorts også, for putetrekkjolen på bildet over er ikke minstemor sin (hun har fått en annen:), men det matchende settet blir i morgen sendt som sommergave til et helskjønt søskenpar i Trøndelag:)

Det er sikkert mange som kjenner til boka til May allerede, men sånn ser den altså ut:)

Og dette er kanskje favoritten min i boka:) Kjoler med heklede liv er sååå fint, og jeg har prøvd å hekle noen 'ruter' som var tiltenkt det formålet. De fem første rutene ble alle forskjellige (det var ikke meningen;), så fikk jeg et par, tre som var noenlunde like, men så var det andre prosjekter som fanget interessen min...
Men jeg skal nok lage en en vakker dag...

En sånn buksedress stod også på sommerplanen, men den har heller ikke kommet under symaskinen enda;) Ting tar tid!

Håper alle har en fortsatt fin sommer! Klem B:)

11 kommentarer:

Pia sa...

Så flotte klær du har sydd! Jeg har sett andre også anbefale den boka.
Du velger så flotte farger og mønstre når du syr, gleder meg til å se mer! Ha en flott uke!

Sissel sa...

Den boka har jeg også! Og har planer om å gi den bort i 30-års gave til ei venninne som er glad i å sy! Jeg tråler bruktbutikkene for å finne fine ullgensere jeg, for jeg likte så godt de oppskriftene hvor man kunne gjøre om voksenklær til barneklær. Høsten nærmer seg og da er det deilig med ull:) Noen fiklelapper har også blitt produsert! Å komme over sånne bøker...det er bare herlig det:)
Håper du har hatt en fin sommer!

Klem Sissel

Nina B. sa...

Den boka ser kjempeflott ut!
Jeg sydde også en slik kjole tidligere i sommer, helt genialt!
Herlige shorts også ☺

Barbros lille atelier sa...

Fikk boken i posten rett før jeg reiste på ferie, og kan nesten ikke vente med å komme hjem og få prøvd ut noen av oppskriftene. Utrolig flott bok! Kjempeskjønn kjole og shorts du har laget - herlige stoffer! Håper vi snart får se mer av dine fine kreasjoner:-)

Klem

Heidi sa...

Hei,

Så fin kjole! Blir alltid så imonert av dere som kan sy...har jo lyst jeg også men ingen symaskin (ennå)
Grattis med bok, ser bra ut :)

Familien vår sa...

Så flotte!!! Får utrolig lyst til å snart pakke ut symaskinen fra boksen den kom i til jul -og late som jeg også kan sy!
Men må først finne sånn herlige stoffer først... så da spørs det når det blir.
Kjempe flink er du hvertfall!

Frøken sa...

Hei! Jeg kjøpte boka da den kom ut og sydde noen putevarkjoler. Men da jeg endelig klarte å sy med elastisk tråd og sydde lekre sommerkjoler med vaffelmønster var det en fantastisk dag! De går ca like raskt som putevarkjolene, og responsen fra omgivelsene er morsom (de er stort sett vantro de som kjenner meg...)
Buksedress skal også syes. Kanskje ikke denne sommeren her, men det blir!:)

ninaslykkeliten sa...

jeg er litt insperirt, vill også her denne boka. Jeg lykktes ikke i bokhandelen hos oss så det blir netthandel da........

S & E sa...

Å så flotte kjolene var. Har akkurat kjøpt Alt om håndarbeides symagasin og lignende kjole er med der. Jeg har akkurat gjort ferdig heklet liv eller "Bh\n til Lille My" som barna kaller det og skal sy det sammen emd et loppemarkedskjørt! Moro å se bilder fra boken, må kanskje få tak i den.

STYLIZIMO sa...

Guri malla saa flink du er til aa sy! Elsker alt sammen! Det er saa deilig aa se mases friske og sterke farger.


klem Nina

Tuppelure sa...

Så utrolig mye fint du syr!
Akkurat nå er jeg veldig fornøyd med at jeg har sydd en slik buksedress til Tuppelurejenta. Den er blitt en favoritt og det renner inn med ønsker fra venninnene om lik dress.
Men siden dette var det første plagget jeg noengang har sydd (og det tok meg en del tid og flere forsøk) er det vel ikke helt trolig at jeg plutselig skal begynne å masseprodusere...hehe