fredag 17. desember 2010

Hjemme til jul

To uker i Egypt er nå tilbakelagt, og vi kom hjem til en iskald vinter, men (takket være svigerfar) et godt og varmt hus! :)
Egypt som reisemål fungerte veldig godt for oss som småbarnsfamilie.
Vi var nok mest spente på hvordan det ville bli å bo på hotell, og ikke i leilighet (med adskilt soverom til de to små).
Men vi voksne var også tidlig trøtte etter lange, late dager, så vi endte faktisk opp med å legge oss samtidig med ungene, så da gikk det greit;)

Ellers så har vi aldri opplevd et mer solsikkert reisemål! Etter flere år på diverse Kanarieøyer med varierende værtyper, så var Egypt sol fra morgen til kveld - HVER dag, og det er nok ikke siste gang vi reiser dit!

Bading ble det masse av, og minstemor storkoste seg i vannet! Hun ble stadig tøffere, og på slutten skulle hun 'ta bomba' hele tiden;)
Storebror fikk også prøve seg som 'bubble boy' et par ganger, og ble etterhvert kjempeflink til å svømme både over og under vann. Så nå burde vi absolutt bli flinkere til å gå i svømmehallen for å holde alt ved like!
 
Ellers ble vi med på en jeep-safari ut i ørkenen, hvor vi besøkte en beduiner-landsby og red på dromedarer (det finnes nemlig bare 3 kameler i Egypt, og de finner man på zoo'et i Kairo;)
Der fikk vi også servert te i verdens mest skitne kopper! Bildet lyver, og i virkeligheten var koppene MYE eklere! Det var nok en god del mennesker som hadde drukket av dem før oss, uten at de var blitt vasket, for å si det sånn... (Ikke at jeg smakte...;)
 
På turen hadde vi en kjempekul guide, og han lærte oss også hvordan vi skulle knytte disse palestina-skjerfene rundt ansiktet og hodet. En stor hit hos storebror, og han gikk kledd som en terrorist opptil flere ganger... (Arret på kinnet er minstemors neglers fortjeneste - søskenkjærliget!!;)
Hele tre skjerf (til 7 kroner stykket) ble med oss hjem i kofferten, og storebror vil være oljesjeik neste Halloween;)

Vi hadde i det hele en super tur. Det ble ikke mye shopping for min del, til slutt 'trass-shoppet' jeg en feik Burberry-lommebok bare for å ha kjøpt noe, men ungene (spesielt storebror) kom greit ut av det, og endte opp med flere fotballdrakter og t-skjorter. Med en pris på 15-25 kr per t-skjorte, og 60-80 kr for en fotballdrakt, så blakket vi oss heller ikke. (Og jeg kunne med god samvittighet gå på Ikea og kjøpe 6 flatpakker dagen etter ankomst Kristiansand;)

Alle var vi enige om at vi hadde hatt en fin tur der vi fløy hjemover i solnedgangen...

Men nå er det nok sommerbilder!
Her hjemme er det jo ikke akkurat syden-temperaturer, og juleforberedelsene er slettes ikke i boks, men julekvelden kommer som kjent uansett;)
Jeg får prøve å få unna det viktigste.

I motsetning til de siste 9 årene, så kommer vi ikke til å reise vekk på denne tida til neste år. Det skal bli litt greit også (selv om det aldri er feil med ferie!), for da kan jeg få med meg de flotte julemarkedene som alltid arrangeres når vi er bortreist. Førjulstida er jo koselig her hjemme også:)

Neste innlegg får bli litt mer julete, klem B:)

6 kommentarer:

Rosa sa...

God morgen!

Det så jo bare helt fantastisk deilig ut da! Sol og varme på kroppen på denne tiden av året er IKKE feil! :-)

Kos deg med juleforberedelsene hjemme, gleder meg til å se hvor fint det blir:-)

Klem, Rosa

SiriR sa...

Åh, så deilig det høres ut!
Kjekt at dere hadde det så bra.

Kos deg med siste innspurt før jula setter inn:)

Petra / Popetotrora sa...

Härliga bilder, ni ser verkligen ut att ha haft det bra!

Vi har precis kommit hem från solen och semester också, och visst är det lite mysigt ändå att kommer hem till vintern och julen?! :-)

Pia sa...

Å, så herlig! Hvor i Egypt var dere?

Anette {foreldremanualen} sa...

wow - den boblen så morsom ut! (selv om jeg ble litt sjøsyk bare av tanken...) ;-)

Ønsker deg og dine et riktig godt nytt år!

Pink lady sa...

Vi var også i Egypt før jul og ut fra beskrivelsen av utflukten i ørkenen har vi vært på den samme! Holdt meg unna teen jeg også! ;)

Herlig blogg du har som jeg koser meg med å besøke:)

Klem Pink lady